Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

GlobAllShare: Το Νέο Κοινωνικό Δίκτυο που τρέμει το Facebook!


ΓΙΑ ΕΓΓΡΑΦΗ - ΚΛΙΚ ΕΔΩ
GlobAllShare
Το νέο αυτό κοινωνικό δίκτυο ονομάζεται GlobAllShare.com. Καθώς αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε pre-launch, οι πληροφορίες που έχουμε για αυτό είναι περιορισμένες.
Το βασικό πλεονέκτημα που προβάλλει έναντι των ήδη εδραιωμένων κοινωνικών δικτύων είναι πως το GlobAllShare.com σκοπεύει να μην έχει κανένα περιορισμό όσον αφορά την κοινωνική δικτύωση. Εκεί που το facebook, πχ, απαιτεί πλέον ακόμα και όταν έχουμε ήδη αποδεχτεί ένα αίτημα φιλίας, να πούμε αν όντως γνωρίζουμε το άλλο άτομο ή όχι (λες και θα έπρεπε να ενδιαφέρει αυτό το Facebook…), το GlobAllShare.com υπόσχεται πως θα επιτρέπει την άμεση σύνδεση με οποιοδήποτε άλλο μέλος παγκοσμίως.
Δωρεάν Υπηρεσίες
Εκτός από την απεριόριστη διασύνδεση, το GlobAllShare.com σκοπεύει να παρέχει μια σειρά από δωρεάν υπηρεσίες μέσα από τη σελίδα του. Οι υπηρεσίες αυτές θα περιλαμβάνουν δωρεάν τηλεφωνήματα, δωρεάν βιντεοκλήσεις, διαδικτυακά σεμινάρια και τηλεδιασκέψεις, video-email, αποστολή SMS, παιχνίδια, ταινίες, μουσική, και τη δυνατότητα δημιουργίας δωρεάν ιστοσελίδας και e-shop. Μάλιστα, οι υπηρεσίες αυτές προβλέπεται να μην είναι περιορισμένες σε μία χώρα μόνο (πχ για SMS στην Αμερική), αλλά να είναι διαθέσιμες παγκοσμίως.
Γίνε Βασικός Μέτοχος
Το πιθανότερο είναι πως το GlobAllShare.com  όπως και άλλα κοινωνικά δίκτυα (facebook, LinkedIn), θα έχει και μια διαφημιστική πλατφόρμα, για όσους ενδιαφέρονται να αγοράσουν διαφήμιση για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους, η οποία και θα χρηματοδοτεί τη λειτουργία και τις υπηρεσίες του site. Αυτό που είναι ενδιαφέρον, τουλάχιστον στην pre-launch φάση του GlobAllShare.com  είναι πως δίνει σε οποιονδήποτε από εμάς τη δυνατότητα να αποκτήσει μετοχές του site, και άρα, μέρος από τα διαφημιστικά αυτά έσοδα, εντελώς δωρεάν. Το μόνο που χρειάζεται να κάνει κανείς είναι να διαδώσει το site αυτό σε φίλους , ώστε να γίνουν και εκείνοι δωρεάν μέλη. Συστήνοντας κάποιος 5 δωρεάν μέλη, αποκτάει άμεσα μια μετοχή. Στη συνέχεια, αν και οι φίλοι του κάνουν αντίστοιχες συστάσεις, για κάθε 5 νέες συστάσεις στο δίκτυο, το αρχικό άτομο που έκανε τις προσκλήσεις αποκτάει άλλη μια μετοχή. Παίρνοντας το ιδανικό σενάριο μιας εκθετικής ανάπτυξης, σύντομα πολλαπλασιάζονται οι μετοχές που μπορεί να αποκτήσει κανείς. gs GlobAllShare: Το Νέο Κοινωνικό Δίκτυο που τρέμει το Facebook! Η παρακολούθηση των προσκλήσεων των φίλων μας και των δικών τους φίλων – και άρα των μετοχών που δικαιούμαστε – γίνεται μέσα από το Interface του GlobAllShare.com  Η δυνατότητα αυτή ισχύει για περιορισμένο διάστημα ακόμα – μέχρι τις 17 Ιουνίου, λίγες εβδομάδες πριν την ξεκινήσει η κανονική λειτουργία του site. Από εκείνη την ημερομηνία και ύστερα, δεν θα εκδοθούν άλλες μετοχές. Όποιος λοιπόν ενδιαφέρεται για να αποκτήσει δωρεάν μετοχές, θα χρειαστεί να βιαστεί. Από εκεί και πέρα, μετά την 1η Ιουλίου 2013, κάθε κάτοχος μετοχής θα δικαιούται μηνιαίο μέρισμα από τα κέρδη της ιστοσελίδας. Αν έχει αρκετές μετοχές στην ιδιοκτησία του, και αναλόγως φυσικά και το ύψος του μερίσματος, μπορεί να αποκτήσει έτσι ένα καλό εισόδημα. Επίσης, όποιος επιθυμεί πιο άμεσο κέρδος, θα μπορέσει να πουλήσει κάποιες από τις μετοχές του – στην τρέχουσα αξία τους – ή να αγοράσει άλλες επιπλέον, σαν επένδυση.
Αξίζει?
Με δεδομένο πως οι υπηρεσίες του site δεν είναι ακόμα online – και τη γενικότερα απρόβλεπτη φύση του Internet – η απάντηση αυτή είναι αδύνατον προς το παρόν να απαντηθεί. Ενώ σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να απειλήσει το Facebook ή κάποιο άλλο εδραιωμένο κοινωνικό δίκτυο, σίγουρα οι υπηρεσίες που αναφέρει πως θα έχει φαίνονται αρκετά ενδιαφέρουσες, και το πιθανότερο είναι πως θα αποκτήσει ένα κοινό, και άρα αντίστοιχα διαφημιστικά έσοδα. Ήδη τα εγγεγραμμένα του μέλη, από τις 31/3 που βγήκε στον αέρα, έχουν ξεπεράσει τα 2.800.000. Σίγουρα, μετά την 1η Ιουλίου που θα βγει η τελική του έκδοση στον αέρα, θα κάνουμε μια πιο αναλυτική παρουσίαση. Με δεδομένο πάντως πως αυτή τη στιγμή, και για σύντομο χρονικό διάστημα, μέχρι τις 17 Ιουνίου, οι μετοχές του μπορούν να αποκτηθούν δωρεάν, σίγουρα αξίζει τον κόπο να του ρίξει κανείς μια ματιά. Τζάμπα είναι ΓΙΑ ΕΓΓΡΑΦΗ - ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου