Σάββατο, 27 Σεπτεμβρίου 2014

Την Κυριακή 5 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ στις 7.00μμ το βράδυ η παράσταση στη Χαλκίδα "ΠΡΟΚΟΠΙ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΠΩΣ ΝΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΩ ''΄Υστερα από την επίσημη πρόσκληση του χορευτικού τμήματος της Αδελφότητος Προκοπιέων Χαλκίδας Ο ΌΣΙΟΣ ΙΩΆΝΝΗΣ Ο ΡΏΣΟΣ στα πλαίσια του URGUP FESTIVAL 2014 με εντατικό ρυθμό συνεχίζονται οι δοκιμές της μουσικοθεατρικής παράστασης- δρώμενο , για την επέτειο συμπλήρωσης 90 χρόνων από την ανταλλαγή πληθυσμών, που έγινε ύστερα από τη Μικρασιατική καταστροφή σύμφωνα με τη συνθήκη της Λωζάνης το 1923 .
Η παράσταση αυτή θα γίνει την Κυριακή 5 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 14 στις 7.00μμ το βράδυ σε εξωτερικό φυσικό χώρο στην πλαζ Σουβάλας στη Χαλκίδα (πίσω από το κόκκινο σπίτι). Τίτλος της παράστασης
<< ΠΡΟΚΟΠΙ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΠΩΣ ΝΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΩ >>.
Λαμβάνουν μέρος :
1)το χορευτικό τμήμα της Αδελφότητος Προκοπιέων Χαλκίδας Ο ΌΣΙΟΣ ΙΩΆΝΝΗΣ Ο ΡΏΣΟΣ, καθώς και μέλη της αδελφότητας
2)Η Ποιμαντικής Πολιτιστικής δραστηριότητας ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ
Διδασκαλία χορευτικών Ελισάβετ Γιασεμάκη .
3) Αφήγηση: Αλέκα Σίδερη. Παναγιώτης Τζαφέρης και Μάνος Χατζηγεωργίου.
4)Ορχήστρα παραδοσιακών οργάνων με τους μουσικούς:
Βασίλη Κασούρα- ούτι , σάζι και τραγούδι.
Σιώπη Κώστα- Ζουρνάς,
Θεοδωράκη Δημήτρη- βιολί,
Πορφυρίδη ΄Αρη- λαούτο,
Σοάνη Θανάση- κρουστά
Κείμενο - Σκηνοθεσία Μάνος Χατζηγεωργίου
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ
Μιά λιτή και ανθρώπινη προσέγγιση όλου αυτού του δράματος και γενικότερα των δραμάτων του ξεριζωμού των ανθρώπων, που δεν πρέπει να ξεχνάμε.
Η εποχή των γεγονότων αυτών δεν είναι τόσο μακρινή και μας αφορά άμεσα, αφού βιώνουμε καθημερινά και στη χώρα μας το δράμα προσφύγων, που για πολλούς και διαφόρους λόγους αναγκάζονται να φύγουν από τη χώρα τους .
Η παράσταση θα προσπαθήσει με σφαιρικότητα να καλύψει αφηγηματικά και με δρώμενα την πορεία της Καππαδοκίας από την αρχαιότητα ,τους Βυζαντινούς χρόνους - πτώση του Βυζαντίου , την Ελληνική επανάσταση, τη Μικρασιατική καταστροφή, τους παγκόσμιους πολέμους , την ανταλλαγή πληθυσμών....και γενικότερα την κοινωνική πορεία αυτών των ανθρώπων μέχρι τις μέρες μας ....


Πηγή:  Καππαδόκες-χαλκίδας Οσιος-Ιωάννης-ο-Ρώσσος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου