Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2018

Ανακοίνωση Πανελλήνιας Ένωσης Καππαδοκικών Σωματείων (ΠΕΚΣ)




ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Διοικητικό Συμβούλιο και η Επιστημονική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ένωσης Καππαδοκικών Σωματείων (ΠΕΚΣ) ανακοινώνουν τα παρακάτω, όσον αφορά το θέμα της ονοματοδοσίας της ΠΓΔΜ:


Στο όνομα ενός κακώς εννοούμενου πολιτικού δήθεν ρεαλισμού, κάποιοι ισχυρίζονται ότι η υπόθεση της ονοματοδοσίας της ΠΓΔΜ είναι μια χαμένη υπόθεση για την Ελλάδα, διότι πολλά κράτη έχουν ήδη αναγνωρίσει το εν λόγω κρατικό μόρφωμα με το συνταγματικό του όνομα, και ως εκ τούτου είναι πρόθυμοι να δεχθούν ως επιτυχία δήθεν της Ελλάδας την υιοθέτηση μιας σύνθετης ονομασίας, που θα περιέχει τη λέξη "Μακεδονία" είτε ως ουσιαστικό είτε ως επιθετικό προσδιορισμό. Κι αυτή τη δήθεν επιτυχία την ονομάζουν «έντιμο συμβιβασμό».



Στην πραγματικότητα, όμως, τίποτα δεν έχει χαθεί, αν εμείς δεν το συμφωνήσουμε και αν δεν το προσυπογράψουμε. Δίχως τη δική μας αποδοχή του ονόματος, οι Σκοπιανοί δεν μπορούν να μπουν ούτε στο ΝΑΤΟ ούτε στην ΕΕ. Στο χέρι μας είναι να αντισταθούμε στην απόπειρα της εκ μέρους τους πλαστογράφησης της ιστορίας και της εθνικής ταυτότητας αμφοτέρων, Σκοπιανών και Ελλήνων.

Και όποιος νομίζει ότι θα σταθεροποιηθεί δήθεν η περιοχή μας, αν η Ελλάδα συμφωνήσει να υπάρχει η λέξη Μακεδονία στην ονοματοδοσία της ΠΓΔΜ, απατάται πλάνη οικτρά. Το αντίθετο θα συμβεί. Μη αποκλείοντας τον μέσω του ονόματος καλλιεργούμενο σκοπιανό αλυτρωτισμό, μπαίνει "κάτω από το χαλί" μια βραδυφλεγής (που δεν είναι και τόσο βραδυ-) βόμβα.

Μια βόμβα, που δεν θα αργήσει να αποσταθεροποιήσει την περιοχή μας.

Η Ελλάδα, ως παράγοντας ειρήνης και σταθερότητας στην περιοχή, οφείλει να επιδιώκει την ειρηνική συμβίωση των λαών και μια διαρκή ειρήνη στα Βαλκάνια. Και υπό την έννοια αυτή δεν μπορεί και δεν δικαιούται να συναινέσει στην καθοιονδήποτε τρόπο καλλιέργεια αλυτρωτικών τάσεων από οποιονδήποτε στην περιοχή μας, και μάλιστα όταν οι αλυτρωτικές τούτες τάσεις στρέφονται σε βάρος αυτής της ίδιας της Ελλάδας ως χώρας, ως ιστορίας και ως πολιτισμού.


Επομένως, όσοι επείγονται να λύσουν το θέμα της ονοματοδοσίας της ΠΓΔΜ, δεν έχουν παρά να πιέσουν τους Σκοπιανούς, να παύσουν να καπηλεύονται την ελληνική ιστορία και τον ελληνικό πολιτισμό, και να μη προσπαθούν να αποσταθεροποιήσουν την περιοχή μας με τον αλυτρωτισμό τους είτε αυτός ο τελευταίος χρησιμοποιεί ως όχημα το όνομα της Μακεδονίας είτε καθοιονδήποτε άλλο τρόπο.


Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΠΕΚΣ

Θεοφάνης Ισακίδης
Ο Πρόεδρος της Επιστ. Επιτροπής της ΠΕΚ
Νικόλαος Ιντζεσίλογλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου