Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ: «Μεσόγειος, μια θάλασσα τραγούδια» - Haig Yazdjian / Μάνος Κουτσαγγελίδης / Tigran Sargsyan


Μετά τη μεγάλη επιτυχία που είχε η τελευταία συνεύρεσή τους στο «Πέραν, το καφέ αμάν της πόλης», η μουσική σκηνή του φιλοξενεί ξανά τα Σάββατα 18 και 25 Οκτωβρίου, στις 22.30΄, τον γνωστό δεξιοτέχνη στο ούτι και πολύ ιδιαίτερο συνθέτη, Haig Yazdjian, τον βιρτουόζο στο κανονάκι Μάνο Κουτσαγγελίδη και τον σπουδαίο πνευστό Tigran Sargsyan. Την παρέα συμπληρώνουν ο δεξιοτέχνης κρουστός Γιάννης Παπαγιαννούλης και ο εξαιρετικός Γιώργος Παππάς στο λαούτο. Πέντε ξεχωριστοί δεξιοτέχνες μουσικοί μας ταξιδεύουν στη μουσική παράδοση της Μεσογείου, από λιμάνι σε λιμάνι, σε μια θάλασσα από τραγούδια με τη γεύση της αλμύρας και τους ήχους των κυμάτων.
Ο Haig Yazdjian θεωρείται μια από τις μεγαλύτερες μορφές της παγκόσμιας μουσικής. Γεννήθηκε στο Χαλέπι της Συρίας, από γονείς Αρμένιους. Στην Ελλάδα ήρθε το 1980. Καθιερώθηκε γρήγορα ως κορυφαίος σολίστ, αλλά και ως ιδιαίτερα εκφραστικός ερμηνευτής, και συνεργάστηκε με διακεκριμένους Έλληνες και ξένους μουσικούς και τραγουδιστές, μεταξύ των οποίων η Loreena McKennitt, η Ελένη Βιτάλη, ο Theodossi Spasov, η Μαρία Φαραντούρη, ο David Lynch, ο Omar Farouk Tekbilek, η Δήμητρα Γαλάνη, η Ελευθερία Αρβανιτάκη και πολλοί άλλοι. Ξεχωρίζει για το μοναδικό τρόπο με τον οποίο αναμειγνύει διαφορετικά στοιχεία των παραδοσιακών μουσικών της ανατολικής Μεσογείου, αναπτύσσοντας ένα προσωπικό ύφος με χαρακτηριστικά αραβικά και αρμένικα ηχοχρώματα.
Ο Μάνος Κουτσαγγελίδης γεννήθηκε στην Κομοτηνή από γονείς πρόσφυγες από την Ανατολική Θράκη. Άρχισε να ασχολείται με τη μουσική σε ηλικία οκτώ ετών. Στα δεκαεπτά του, ήδη διδάσκει παραδοσιακή μουσική και όργανα στο Ωδείο Αλεξανδρούπολης. Έχει τιμηθεί για την προσφορά του στη μουσική από διάφορους φορείς. Συνεργάστηκε, μεταξύ άλλων, με τον Χρόνη Αηδονίδη, την Ξανθίππη Καραθανάση, την Νίτσα Τσίτρα, τον Νίκο Αβαγιαννό, κ. ά.
Ο Tigran Sargsyan γεννήθηκε στο Ερεβάν της Αρμενίας. Ξεκίνησε να μαθαίνει φλάουτο shevi στα έξι του χρόνια. Εκτός από μεγάλος δεξιοτέχνης στα πνευστά (shevi, duduk, pku, zourna, bloyl, sering, oboe, κλαρινέτο, σαξόφωνο), έχει μια ιδιαίτερη φωνή και θεωρείται εξαιρετικός ερμηνευτής.
Ο Γιώργος Παππάς είναι πτυχιούχος του Εθνικού Ωδείου στο ούτι και το σάζι. Έχει συνεργαστεί με καλλιτέχνες όπως ο Αλκίνοος Ιωαννίδης, ο Μάριος Φραγκούλης, ο Μανώλης Καρπάθιος και πολλοί άλλοι. Επίσης, συνθέτει μουσική για θεατρικές παραστάσεις και ταινίες και διδάσκει σε μουσικά σχολεία, και ωδεία.
Ο Γιάννης Παπαγιαννούλης γεννήθηκε στη Λάρισα. Ασχολείται περίπου 20 χρόνια µε τα κρουστά. Από το 1998 μέχρι το 2004 φοιτά στο Ωδείο Φ. Νάκας. Έχει συνεργαστεί με την Ελένη Βιτάλη, την Χαρούλα Αλεξίου, τον Αντώνη Απέργη, τον Γιάννη Χαρούλη και πολλούς άλλους καταξιωμένους καλλιτέχνες.

Πληροφορίες-Κρατήσεις: 210-25.33.896

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου