Παρασκευή 17 Απριλίου 2015

Εργαστήρια Εκπαιδευτικής Ρομποτικής στο Pantheon Plaza







Το Pantheon Plaza φιλοξενεί Εργαστήρια Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για Όλους από την ομάδα της «eduACT- Δράση για την εκπαίδευση»!

Στις 17 και 18 Απριλίου 2015, από τις 15:00 έως τις 20:00, παιδιά ηλικίας 6 με 9 ετών και 9 με 16 ετών έρχονται σε επαφή με τη ρομποτική μέσω δωρεάν ωριαίων εργαστηρίων στο Pantheon plaza!

Κατασκεύασε και προγραμμάτισε το δικό σου ρομπότ και μάθε τα πάντα για τον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Έρευνας και Καινοτομίας First Lego League!

Φτιάξε τη δική σου ομάδα 3 έως 10 ατόμων και μπες σε κλήρωση για να κερδίσεις με τους φίλους σου δωρεάν συμμετοχή στο First Lego League Greece (αξίας 300€) και στο junior First Lego League Greece (αξίας 100€) που θα πραγματοποιηθούν τον Μάρτιο του 2016 στη Θεσσαλονίκη!

Τα παιδιά ηλικίας 6 έως 9 ετών θα συζητήσουν μεταξύ τους κι αφού λάβουν την απαραίτητη κατεύθυνση από τις συντονίστριές τους, χρησιμοποιώντας τη σειρά LEGO wedo θα περάσουν στην κατασκευή του δικού τους ρομπότ. Η κατασκευή θα είναι καθοδηγούμενη, με συγκεκριμένες οδηγίες κι αφού ολοκληρωθεί, οι ομάδες θα δώσουν κίνηση στο ρομπότ με τον προγραμματισμό του μέσω Η/Υ. Στη συνέχεια, τα παιδιά θα δημιουργήσουν το δικό τους κολάζ, αναδεικνύοντας τις απόψεις τους αναφορικά με την τεχνολογία, τα ρομπότ και την εμπειρία τους από το πρώτο τους εργαστήριο.

Τα παιδιά 9 έως 16 ετών, αφού συζητήσουν τις απόψεις τους σχετικά με τη ρομποτική και την τεχνολογία και τις συνδέσουν με καταστάσεις του πραγματικού κόσμου, θα περάσουν στο κομμάτι της κατασκευής. Χρησιμοποιώντας τη σειρά LEGO® MINDSTORMS® EV3 και με την καθοδήγηση μέσω οδηγιών, τις οποίες θα παρέχουν εκπαιδευμένοι εθελοντές, θα κατασκευάσουν βήμα- βήμα μια σταθερή κατασκευή. Στη συνέχεια, δίνοντας εντολές από το brick του ρομπότ θα το προγραμματίσουν και θα δώσουν κίνηση στην αυτόνομη πλέον κατασκευή τους.

Λόγω περιορισμένων θέσεων, θα δοθεί προτεραιότητα σε όσους δηλώσουν συμμετοχή στο 2410 671717. Σε περίπτωση μη έγκαιρης προσέλευσης, η θέση θα καλυφθεί από ενδιαφερόμενο παρόντα.

Σας περιμένουμε για να γνωρίσουμε τη ρομποτική και να δημιουργήσουμε μαζί τα πρώτα μας ρομπότ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου