Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015

H τελετή των αποκαλυπτήριων του Μητροπολίτη Χρυσοστόμου Σμύρνης.

Με την παρουσία πλήθους κόσμου και επισήμων ολοκληρώθηκε την Κυριακή 13/9/2015 η τελετή των αποκαλυπτήριων του ανδριάντα του Εθνομάρτυρα Μητροπολίτη Χρυσοστόμου Σμύρνης στα Βούναινα Λάρισας.
Στην Αρχιερατική θεία λειτουργία που προηγήθηκε χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων Τιμόθεος.


Μετά το τέλος της θείας λειτουργίας έγινε μνημόσυνο για τους 50 σφαγιασθέντες Σουλοτσοβαληδες στην Σμύρνη
Ακολούθως όλοι μαζί κατευθύνθηκαν με την συνοδεία της μπάντας του Δήμου Τυρνάβου στην ομώνυμη πλατεία ενώ Μέλη του Συλλόγου ντυμένα με παραδοσιακές φορεσιές μετέφεραν την Εικόνα του Αγίου .

Στη τελετή που ακολούθησε έγινε επιμνημόσυνη δέηση και συγχωριανός μας ο βουλευτής και πρώην υπουργός κος Μάξιμος Χαρακοπουλος έκανε τα αποκαλυπτήρια του ανδριάντα του Εθνομάρτυρα και μίλησε για τον βίο του Αγίου.

Στη συνεχεία ο πρόεδρος του Μικρασιατικού Σύλλογου κος Ηλίας Αθαναηλιδης στο λόγο του, αφού εξιστόρησε στους παρευρισκόμενους τις προσπάθειες που κατέβαλε ο Σύλλογος για την δημιουργία του εν λόγο μνημείο ευχαρίστησε τον γλύπτη και συγχωριανό μας Χρήστο Μαουσίδη για την δημιουργία του μνημείου.

Σύντομους χαιρετισμούς απηύθυναν ο πρόεδρος του χωριού κος Ιωακείμ Μερτζανίδης ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Θεσσαλίας κος Γιώργος Λαδόπουλος και ο εκπρόσωπος του Δήμου Κιλελέρ και πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κος Αχιλλέας Βαρθακούλης
Με την παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωση ο Γενικός Περιφερικός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλίας Ταξίαρχος κος Νικόλαος Γιαννέλος.

Ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής Αγάπιος Χαρακοπουλος ο Αντιπύραρχος κος Μουστογιαννης Νικόλαος ο Αντισυνταγματάρχης κος Στέφανος Λαδόπουλος ο Σμηναγός (Μ.Ε) Μπεκας Άγγελος .
Ο πρόεδρος του πολιτιστικού οργανισμού κος Αχιλλέας Χατζούλης ο αντιδήμαρχος πρώην Δήμου Κραννώνα κος Σπύρος Καλεέσιος οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κα Ζωή Ανυφαντή και Αγγλοπουλου Ολγα .και οι τοπικοί σύμβουλοι κος Μάκης Χατζηλιάδης και Στέλλα Χαρακοπουλου.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Μυστιωτών Μάνδρας Λάρισας κος Τσολακίδης Γεώργιος η πρόεδρος του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Καππαδοκικού Καρδίτσας κα Ασημούλα και ο πρόεδρος των Κυπριών Λάρισας κος Ντίνος Αυγουστής και άγημα του Τμήματος Σαμαρειτών Λάρισας
Μετά το τέλος της εκδήλωσης ο Σύλλογος δεξιώθηκε τον κόσμο στο παλιό διδακτήριο των Βουναίνων και αίθουσα του Συλλόγου και οι κυρίες του Μικρασιατικού πρόσφεραν τα εδέσματα.



Ο  ΓΛΥΠΤΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΟΥΣΙΔΗΣ 

Ο ανδριάντας του Εθνομάρτυρα Μητροπολίτη Χρυσοστόμου Σμύρνης


Ο πρόεδρος του Μικρασιατικού Σύλλογου κος Ηλίας Αθαναηλιδης 
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Μυστιωτών Καππαδοκίας Μάνδρας Λάρισας κος Τσολακίδης Γεώργιος 
Η μπάντα του Δήμου Τυρνάβου









Ο εκπρόσωπος του Δήμου Κιλελέρ και πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κος Αχιλλέας Βαρθακουλης 



Ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής Αγάπιος Χαρακοπουλος ο Αντιπυραρχος κος Μουστογιαννης Νικόλαος ο Αντισυνταγματάρχης κος Στέφανος Λαδόπουλος ο Σμηναγός (Μ.Ε) Μπεκας Άγγελος .







Ο Μάξιμος Χαρακοπουλος έκανε τα αποκαλυπτήρια του ανδριάντα του Εθνομάρτυρα και μίλησε για τον βίο του Αγίου 







Ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Θεσσαλίας κος Γιώργος Λαδόπουλος 














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου