Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016

Συγκέντρωση και Ονομαστική Καταγραφή Όλων των Μυστηλήδων, οι οποίοι Έφθασαν στην Ελλάδα, από την Μυστή της Καππαδοκίας, κατά την Περίοδο 1924 – 1925




ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΥΣΤΙΩΤΩΝ   
"Ο ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ" ΜΑΝΔΡΑ ΛΑΡΙΣΑΣ


ΠΡΟΣ : Όλους τους Συλλόγους Μυσιωτών

ΘΕΜΑ : Συγκέντρωση και Ονομαστική Καταγραφή Όλων των Μυστηλήδων,οι οποίοι Έφθασαν στην Ελλάδα, από την Μυστή της Καππαδοκίας, κατά την Περίοδο 1924 – 1925


Έεωω, Μυσιώτ’σες τσι Μυσιώτ’ !

1.Σας ενημερώνουμε ότι ο Σύλλογος μας έχει αρχίσει τις προσπάθειες ονομαστικής καταγραφής όλων των Μυστηλήδων προγόνων μας, που πρωτοεγκαταστάθηκαν, στην Ελλάδα, κατά την περίοδο 1924-1925. Ο κατάλογος αυτός όχι μόνον απουσιάζει, αλλά δυστυχώς μέχρι και σήμερα ανακαλύπτουμε συγγενείς μας, αφού δεν γνωρίζουμε ούτε ποιοι ακριβώς ήρθαν, αλλά ούτε και ποιοί είμαστε σήμερα, όλοι όσοι δηλώνουμε Μυσιώτ’, απ’ dού Μυστή. Για την ολοκλήρωση του εν λόγω καταλόγου, επιδίωξη μας είναι να βρούμε τα πλήρη και λεπτομερή στοιχεία, από τα επίσημα Αρχεία του κράτους, (Δημοτολόγια, Μητρώα Αρρένων, κ.λ.π.).

2.Η εν λόγω προσπάθεια δεν είναι ούτε εύκολη, ούτε απλή, καθώς :

α. Αρκετές, από τις αρμόδιες Δημόσιες Υπηρεσίες, θεωρούν ότι τα αιτούμενα, από εμάς, στοιχεία είναι προστατευόμενα, λόγω των προσωπικών δεδομένων, που περιέχουν και ως εκ τούτου απαιτείται σχετική αίτηση και έγκριση, από την αρμόδια Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

β. Κάποια Αρχεία έχουν καταστραφεί, είτε από πυρκαϊά, είτε από την υγρασία.

γ. Κάποια Αρχεία εμπεριέχουν και άλλους καταγεγραμμένους, οι οποίοι δεν είναι Μυστηλήδες και δυσκολεύουν τον εντοπισμό των προγόνων μας.

3. Παρά τις όποιες δυσκολίες, πρωταρχικό μας μέλημα είναι να εντοπίσουμε το Αρχείο, στο οποίο βρίσκεται καταγεγραμμένη μία, έστω, ομάδα Μυστηλήδων. Στη συνέχεια, ο τρόπος ενεργείας μας, μπορεί να συζητηθεί μεταξύ μας, ώστε να κατανεμηθεί το έργο, σε όλους τους ενδιαφερόμενους, με το λιγότερο κόπο και κόστος. Πάντως, σε κάθε περίπτωση, πιστεύουμε ότι ο κάθε Σύλλογος, θα πρέπει να αναζητήσει το πού καταγράφτηκε η αρχική δική τους ομάδα προγόνων, πρώτα στην περιοχή την προσωρινή και μετά στην μόνιμη, όπου και ζούν, σήμερα, οι απόγονοι τους.

4. Η ίδια προσπάθεια, πιστεύομε, ότι πρέπει να γίνει και από τους Μυσιώτες, που έλκουν την καταγωγή τους, από τις γνωστές αποικίες της Μυστής, ( Τσαρικλί, Τσελτέκ, Τhήλ, Καρατζάβιραν, κ.λ.π.).

5. Εκτιμούμε ότι κατά την περίοδο των εορτών Χριστουγέννων, Πρωτοχρονιάς, Dω’εκαρίων, κ.λ.π., θα έχουμε όλοι την ευκαιρία, ρωτώντας φίλους και γνωστούς μας, να βρούμε έστω ένα Αρχείο, όπου είναι καταγεγραμμένοι δικοί μας πρόγονοι.

6. Το Δ.Σ. και όλα τα μέλη του Συλλόγου μας, «αφίνουμ’ σας, σ’ ‘ού καλό» και σας ευχόμαστε : ¨ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ¨

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.

Τσολακίδης Γεώργιος                                              

mail:agiosvasiliosmisti@gmail.com




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου