Πέμπτη, 3 Μαΐου 2018

20ο Γαβούστιμα - Αντάμωμα ΚαππαδοκώνΠανελλήνιος Σύλλογος Αξενών Καππαδοκίας

 Πρόκειται για την μοναδική και  κορυφαία σύναξη των απανταχού Καππαδοκών εντός και έκτος της Ελλάδος, με στόχο την διαχρονική και συλλογική απότιση φόρου μνήμης και τιμής στις πατρογονικές μας ρίζες της Αγιοτόκου και Αγιοτρόφου Καππαδοκίας κα στην οποία συμμετέχουν και τις τρεις ημέρες περίπου 18.000  Καππαδόκες.
 Την  ευθύνη της ανάληψης και  την  επιμέλεια της οργάνωσης ανέλαβε ο Πανελλήνιος Σύλλογος Αξενών Καππαδοκίας με έδρα τη Θεσσαλονίκη.

 Το 20ο Γαβούστημα θα πραγματοποιηθεί στον φιλόξενο και προσφυγικό Δήμο- Παύλου Μελά- στο Στρατόπεδο «Παύλου Μελά», το τριήμερο 24-25-26 Αυγούστου 2018.
 Τον επετιακό πανηγυρικό χαρακτήρα του 20ου Γαβουστήματος θα προσκληθούν να επισφραγίσουν με το κύρος της  παρουσίας  τους ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ Βαρθολομαίος, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος, Μητροπολίτες, Πολιτικοί, Επιχειρηματίες, Εφοπλιστές Επιστήμονες κ.α. πρωτίστως Καππαδοκικής Καταγωγής.

 Στοχεύοντας στην πατρογονική αφύπνιση της 3ης και 4ης γενιάς Καππαδοκών και λοιπών Μικρασιατών Προσφύγων  , στο 3μερο πρόγραμμα  του Γαβουστήματος  εντάσσουμε πληθώρα ποιοτικών παραδοσιακών πολιτιστικών εκδηλώσεων : τέχνης, λόγου, θεάτρου, αναβίωσης καππαδοκικών εθίμων  μουσικής  και χορού, πάντα σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ένωση Καππαδοκικών Συλλόγων Ελλάδος.
Είστε όλοι Καλεσμένοι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου