Δευτέρα, 2 Φεβρουαρίου 2015

Το Blog "mistiwtes.blogspot.com" ήταν στις Εορταστικές Εκδηλώσεις του Συλλόγου Καππαδοκών Έβρου

Ρεπορτάζ: Γιώργος Τσολακίδης

Με αφορμή την συμπλήρωση τριών ετών από την παραχώρηση των ιερών λειψάνων του οσίου Δημητρίου εκ Μιστίου Καππαδοκίας, ο Σύλλογος Καππαδοκών Έβρου σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη διοργάνωσε εορταστικές εκδηλώσεις το Σάββατο 31 Ιανουαρίου, όπου τελέστηκε Μέγας Πολυαρχιερατικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως Σωτήρος Αλεξανδρουπόλεως με παρουσία Καππαδοκικών Συλλόγων από όλη την Ελλάδα. Στις λατρευτικές ακολουθίες συμμετείχαν οι Μητροπολίτες: Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ, Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος, Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμόθεος και ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος.

Μετά το τέλος του εσπερινού πραγματοποιήθηκε ομιλία στην παρακείμενη Καππαδοκική Εστία από τον ιστορικό και Θεολόγο κ. Ιωάννη Σιδηρά, με θέμα: "Η αγιοτόκος και αγιοτρόφος Καππαδοκία και η οσιακή μορφή του εκ Μιστίου Δημητρίου του νεοφανούς" όπου πλήθος Καππαδοκών από όλη την Ελλάδα πλημμύρισαν την αίθουσα.

Την Κυριακή τελέσθηκε Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Μεταμόρφωσης Σωτήρος, στην συνέχεια οι Καππαδόκες κατευθύνθηκαν στην Καππαδοκική Εστία για την καθιερωμένη κοπή της βασιλόπιτας, όπου παρέθεσαν και ένα σύντομο χαιρετισμό οι Πρόεδροι των Καππαδοκικών Συλλόγων.

Ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Μιστιωτών Καππαδοκίας της Μάνδρα Λάρισας 
Τα Μέλη του Δ.Σ του Πολιτιστικού Συλλόγου Μ.Κ της Μάνδρα Λάρισας Ο Πρόεδρος Ηλίας Αθαναηλίδης του Μορφωτικού Συλλόγου Βουναίνων 


Κοσμόγλου Σοφία Α” Αντ/πρ. Π.Ε.Κ.Σ

Κατάμεστη η αίθουσα της Καππαδοκικής Εστίας στην ομιλία του κ. Ιωάννη Σιδηρά 
Τα Ιερά Λείψανα του Οσίου Δημητρίου εκ Μιστίου Καππαδοκίας Ο Άγιος Δημήτριος εκ Μιστίου
Οι Εκπρόσωποι των Καππαδοκικών Συλλόγων 

Ιερός Ναός Μεταμορφώσεως Σωτήρος Αλεξανδρουπόλεως 
κ. Ιωάννης Σιδηράς Ιερός Ναός Μεταμορφώσεως Σωτήρος Αλεξανδρουπόλεως


Τα Λάβαρα μας οι ψυχές μας 
Ιερός Ναός Μεταμορφώσεως Σωτήρος Αλεξανδρουπόλεως 
Ιερός Ναός Μεταμορφώσεως Σωτήρος Αλεξανδρουπόλεως Τα Μέλη του Δ.Σ του Πολιτιστικού Συλλόγου Μ.Κ της Μάνδρα Λάρισας Φωτογραφία Καππαδοκών για καρτ ποστάλ Ο Βλάσης Κουρτίδης εκπροσώπησε τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μιστί Ν.Αγιονερίου 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου