Σάββατο, 29 Νοεμβρίου 2014

Σαλάτα από την Καππαδοκία


Περιγραφή

Πολύτιμη κληρονομιά από τους παππούδες μου οι συνταγές που έφεραν μαζί τους από την Καππαδοκία μετά τον ξεριζωμό και διατηρούμε μέχρι σήμερα! Ιδανική σαλάτα για τραπέζια,την οποία έχουμε παραλλάξει ελάχιστα, δοκιμάστε την και δε θα χάσετε!

χρειαζόμαστε:

1 μεγάλο μπωλ με μαρούλι, σπανάκι και ρόκα
1/2 φλιτζάνι τσαγιού φασόλια μαυρομάτικα
1/2 φλιτζάνι τσαγιού καλαμπόκι
5 φέτες παστουρμά
4 δαμάσκηνα ξερά χωρίς κουκούτσια (κομμένα στα 2)
5 ντοματίνια (κομμένα στα 2)
3 κουταλιές της σούπας ξύδι μπαλσάμικο
5 κουταλιές της σούπας λάδι
1/2 φλιτζάνι τσαγιού παρμεζάνα τριμμένη
αλάτι
λίγη γλυκιά πάπρικα




Πώς το κάνουμε:
Πλένουμε καλά τα λαχανικά και τα αφήνουμε να στεγνώσουν.
Κόβουμε το παστούρμα σε μικρά κομματάκια και το τσιγαρίζουμε ελαφρώς να ροδίσει.
Βάζουμε τα λαχανικά σε ένα μπωλ και ρίχνουμε τα δαμάσκηνα, τα ντοματίνια, τα φασόλια και το καλαμπόκι.
Προσθέτουμε αλάτι και πάπρικα ανάλογα με τα γούστα.
Ανακατεύουμε πολύ καλά.
Βάζουμε τη σαλάτα μας στο σκεύος που θα την παρουσιάσουμε στο τραπέζι.
Ρίχνουμε από πάνω το παστουρμά.
Ανακατεύουμε το μπαλσάμικο με το λάδι και περιχύνουμε τη σαλάτα μας.
Προσθέτουμε και την παρμεζάνα και είναι έτοιμη για σερβίρισμα.






.sintagespareas.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου