Τρίτη, 18 Νοεμβρίου 2014

Γιαπράκια (Καππαδοκία)




1ποτήρι κρασιού λάδι
1 φλιτζάνι τσαγιού ρύζι
1 φλιτζάνι τσαγιού πλιγούρι
3 μέτρια κρεμμύδια
1 κ.σ ξερό δυόσμο
3 κ.σ πελτέ τομάτας
μπούκοβο
πάπρικα
αμπελόφυλλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ Ζεματάτε τα αμπελόφυλλα σε αλμυρό νερό. Τα σουρώνετε και τα αφήνετε να κρυώσουν.
Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε τα κρεμμύδια.
Σε μπολ, ρίχνετε το λάδι. Προσθέτετε τα κρεμμύδια το πλιγούρι, και το ρύζι. Ανακατεύετε καλά και συνεχίζετε ρίχνοντας 2-3 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας, μία κουταλιά της σούπας ξερό δυόσμο, λίγο μπούκοβο και λίγη πάπρικα και ανακατεύετε με το πιρούνι. Τέλος προσθέτετε αλάτι.
Παίρνετε ένα , ένα τα αμπελόφυλλα, βάζετε στο καθένα λίγη από τη γέμιση που ετοιμάσατε και τα τυλίγετε σε φλογέρες.
Τα τοποθετείτε περιμετρικά σε μια κατσαρόλα, αφήνοντας μια τρύπα στη μέση, στην οποία ρίχνετε νερό (προσέχοντας να μην τα καλύψει).
Τα αφήνετε να βράσουν. Όταν είναι έτοιμα, σερβίρετε με γιαούρτι.
 sintagoulis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου