Δευτέρα, 8 Δεκεμβρίου 2014

6 πιάνα – 12 πιανίστες στη ΛάρισαΤο μοναδικό σχήμα συμπράττει με τη Συμφωνική Oρχήστρα
και τη Μικτή Χορωδία στο ΔΩΛ

Το μοναδικό πιανιστικό σχήμα Piandaemonium, μια ορχήστρα πιάνων με 6 πιάνα και 12 πιανίστες μαζί επί σκηνής, ιδρύθηκε το 1998 με πρωτοβουλία της Δόμνας Ευνουχίδου και αρχικά αποτελούνταν από την ίδια και έντεκα πρώην μαθητές της.

Στη 15ετή του δράση, το Piandaemonium έχει παρουσιάσει πρωτότυπα έργα σημαντικών Ελλήνων συνθετών (Α. Ανισέγκος, Θ. Αντωνίου, Α. Βασιλειάδης, Γ. Κουμεντάκης, Γ.Ε. Λαζαρίδης, Γ. Μεταλλινός, Β. Νικολάου) γραμμένα αποκλειστικά για το σχήμα, διασκευές σπουδαίων συμφωνικών έργων και αυθεντικά έργα σε ποικίλους πιανιστικούς συνδυασμούς.

Το Piandaemonium έχει εμφανιστεί με μεγάλη επιτυχία στην αίθουσα τελετών του Α.Π.Θ. σε συνεργασία με τους φίλους του ιδρύματος “Μελίνα Μερκούρη”, στο θέατρο Παλλάς στην Αθήνα, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, στο μικρό Θέατρο της Επιδαύρου στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και στο Φεστιβάλ Πιάνου Θεσσαλονίκης.

Ως καλλιτεχνική συνθήκη, το Piandaemonium επαναπροσδιορίζει το πιανιστικό ηχητικό τοπίο, μέσω της ακουστικής συνύπαρξης έξι πιάνων, δημιουργώντας ένα νέο μουσικό χώρο, πλουτίζοντας και αναδιαμορφώνοντας την αντίληψη του ακροατή για τον παραδοσιακό πιανιστικό ήχο.

Το Piandaemonium πλαισιώνουν αξιόλογοι πιανίστες με σπουδαία καλλιτεχνική δράση στην Ελλάδα και το εξωτερικό, και συγκεκριμένα οι: Χαράλαμπος Αγγελόπουλος, Αντώνης Ανισέγκος, Ευτυχία Βενιωτά, Εύη Γιαμοπούλου, Νίκος Ζαφρανάς, Χρήστος Λενούτσος, Ειρήνη Μαύρου, Μαρία Μυλαράκη, Στέφανος Νάσος, Χρήστος Νούλης, Αντώνης Σελεμίδης, Κώστας Χάρδας.

Με το Piandaemonium θα συμπράξουν δύο εξαιρετικού καλλιτεχνικού επιπέδου μουσικά σχήματα της πόλης, η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Λάρισας υπό τη διεύθυνση του Χρήστου Κτιστάκη και
η Μικτή Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας υπό τη διεύθυνση του Δημήτρη Καρβούνη, το Σάββατο 13/12 και την Κυριακή 14/12 στις 8.30 μ.μ. στο Δημοτικό Ωδείο.

Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται έργα J. S. Bach, G. Gershwin, Ν. Σκαλκώτα, Μ. Χατζιδάκι και άλλα.

Προπώληση

Τρίτη 9/12 έως και Παρασκευή 12/12, ώρες 10:00-22:00, από το γκισέ του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας (ισόγειο)
Σάββατο 13/12 και Κυριακή 14/12, ώρες 11:00-15:00 από το γκισέ του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας (ισόγειο)

Τιμές εισιτηρίων 15 και 10 ευρώ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου